Το μήνυμα Λάντεν... παίρνουν οι ευρωαγορές

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται θορυβημένοι από το χθεσινό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν (;), ενώ το αρνητικό κλίμα επιβαρύνεται και από την πτώση της γαλλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται θορυβημένοι από το χθεσινό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει η πτώση της γαλλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Αναλυτικότερα, ”δυσφορία” και φόβο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα προκάλεσε στους επενδυτές το φερόμενο ως μήνυμα του Μπιν Λάντεν, με το οποίο κάλεσε τον ”ιρακινό λαό να αντισταθεί” και τους απανταχού μουσουλμάνους να συνταχθούν με το Ιράκ.

Στα μακροοικονομικά νέα, πτώση κατά 1,7% σημείωσε η γαλλική βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα Δεκέμβριο, ποσοστό που αποτελεί την υψηλότερη πτώση σε διάστημα πέντε ετών.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Axa, ύστερα από τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας από τη S&P, ενώ ανάλογα κινείται η μετοχή της Peugeot, αφού τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στον αντίποδα, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Renault, ως απόρροια των θετικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το σύνολο του έτους.

Στις 3.636 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE-100, καταγράφοντας πτώση κατά 0,88%, ενώ απώλειες κατά 0,59% σημειώνει ο δείκτης DAX, στις 2.611 μονάδες.

Εξάλλου, απώλειες ύψους 1,26% καταγράφει ο CAC-40, στις 2.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v