Με επιθέσεις αυτοκτονίας απειλεί ο Λάντεν(update)

Σε επιθέσεις αυτοκτονίας κάλεσε τους οπαδούς του ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Μπιν Λάντεν, τονίζοντας πως είναι σημαντικές στον πόλεμο κατά της Αμερικής, σύμφωνα με το νέο μήνυμα που μετέδωσε το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Με επιθέσεις αυτοκτονίας απειλεί ο Λάντεν(update)
Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν καλεί τους Μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς ”είναι σημαντικές στον πόλεμο κατά της Αμερικής”.

Στο νέο του μήνυμα, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αναφέρει ότι ένας πόλεμος κατά του Ιράκ θα είχε στόχο όλους τους Μουσουλμάνους και όχι αποκλειστικά το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν.

Ο Λάντεν στο μήνυμά του δήλωσε ακόμη πως ”παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις ετοιμασίες των σταυροφόρων για να εξαπολύσουν επίθεση στη χώρα του Ιράκ και να εγκαταστήσουν ένα καθεστώς που θα έχει το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον να σας κυβερνά, προκειμένου να καθιερώσουν ένα μεγαλύτερο Ισραήλ”.

Παράλληλα, προειδοποίησε ιδιαίτερα την Ιορδανία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία και τη Σαουδική Αραβία να προσέξουν καθώς ”ο πόλεμος αυτός, η σταυροφορία αυτή, έχει ως στόχο πρώτα το λαό του Ισλάμ”.

Ο Πάουελ, μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας νωρίτερα, δήλωσε πως διάβασε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο ενός νέου μηνύματος, το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί από το Αλ Τζαζίρα, και αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε πως ”για άλλη μια φορά, απευθύνεται στο λαό του Ιράκ και μιλάει για τον αγώνα τους, καθώς επίσης και το πώς βρίσκεται σε συνεργασία με το Ιράκ”.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Associated Press, κορυφαίο στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου, ο Ibrahim Hilai, είχε τονίσει πως ο σταθμός δεν έχει καμία τέτοια ταινία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε ότι πράγματι έχει λάβει μια βιντεοκασέτα που περιέχει μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο οποίο ο τελευταίος απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και τους καλεί να υποστηρίξουν το Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v