Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες, παρασυρόμενες και από το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στη Wall Street. Την άνοδο οδήγησαν μετοχές τραπεζικών, ασφαλιστικών και πετρελαϊκών εταιριών.

Κέρδη κατέγραψαν οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες, παρασυρόμενες και από το θετικό κλίμα που επικράτησε στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στη Wall Street.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν τόσο από τις χθεσινές δηλώσεις του Ιρακινού πρέσβη, όσο και από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν, που εκτιμά ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα ανακάμψει μόλις επιλυθεί το θέμα του Ιράκ.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν τραπεζικές και ασφαλιστικές μετοχές όπου την άνοδο οδήγησε η Munich Re, καθώς θεωρήθηκε ότι η αξία των επενδύσεών της σε αξιόγραφα, θα αυξηθεί με την άνοδο των τιμών των μετοχών.

Επιπλέον, κέρδη κατέγραψε η Fortis, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, μετά την σύσταση για αγορά μετοχών της από την Morgan Stanley. Κέρδη είχε και η Royal Philips, παρά τις ζημιές που ανακοίνωσε, καθώς δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι περικοπές των εξόδων.

Παράλληλα, τα θετικά αποτελέσματα της BP για το τέταρτο τρίμηνο του 2002, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η επιστροφή στην κερδοφορία εταιριών, όπως η Tele2 και Valeo, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις εταιρίες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, έκλεισε με 2,52% άνοδο, στις 3669.20 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,51%, διαμορφούμενος στις 2841,84 μονάδες, ενώ και ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη περιόρισε τα αρχικά του κέρδη καθώς αυτή την ώρα φτάνουν το 1,48%, στις 2624,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v