Κατά 18% υποχώρησαν τα κέρδη της Societe Generale

Κατά 18% υποχώρησαν τα κέρδη της Societe Generale στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η πτώση των χρηματιστηρίων περιέκοψε τα κέρδη από τις επενδύσεις και υποχρέωσε την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας να αναλάβει έκτακτες χρεώσεις προκειμένου να καλύψει τυχόν επισφάλειες.

Κατά 18% υποχώρησαν τα κέρδη της Societe Generale
Πτώση της τάξης του 18% κατέγραψαν τα κέρδη της Societe Generale, της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η κρίση των χρηματιστηρίων έπληξε τα κέρδη από τις επενδύσεις και οδήγησε στην ανάληψη έκτακτων χρεώσεων προκειμένου να καλύψει τυχόν επισφάλειες.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν στα 364 εκατ. ευρώ, από το ποσό των 442 εκατ. δολαρίων του προηγούμενου έτους. Όπως και οι ανταγωνιστικές της, η Societe Generale επλήγη από την πτώση των αγορών στη διάρκεια του περασμένου έτους, που περιέκοψαν την αξία των επενδύσεών της.

Παράλληλα, η Societe Generale ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις ύψους 113 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τυχόν απώλειες από τις επενδύσεις της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γαλλική τράπεζα διαθέτει μερίδια συμμετοχής σε αρκετές μεγάλες γαλλικές εταιρίες, όπως η Alcatel και η Vivendi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v