”Καμπανάκι” από BoE πιέζει τις ευρωαγορές

Πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, σε ακολουθία των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ο κίνδυνος πολέμου θα κάμψει τους ρυθμούς ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Αρνητικά επιδρά εξάλλου και η σημαντική πτώση της γαλλικής βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου.

Πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, σε ακολουθία των ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Αγγλίας, οι οποίες επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος πολέμου θα κάμψει τους ρυθμούς ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της British Airways, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να φυλάσσεται από τον στρατό το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Χαμηλότερα κινούνται αυτή την ώρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Peugeot στη Γαλλία, καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Πιέσεις δέχεται επίσης η μετοχή της Axa, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ευρώπη, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση του rating της από τη Standard & Poor’s.

Ζημίες καταγράφει και η Royal Philips Electronics, καθώς η Goldman Sachs μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας κατά το ένα τρίτο, ενώ η μετοχή της Cadbury Schweppes έκανε ”βουτιά”, μετά τη μείωση των φετινών προβλέψεών της.

Αναλυτικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,10%, διαμορφούμενος στις 3.628,00 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,29%, στις 2.776,46 μονάδες, επηρεασμένος και από την οικονομική έκθεση, που έδειξε υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής για τον Δεκέμβριο.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX είναι μειωμένος κατά 1,94%, στις 2.583,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v