Αγγλία: Σταθερά στο 3,1% η ανεργία Ιανουαρίου

Στο 3,1% παρέμεινε η βρετανική ανεργία για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Αντίθετα, απρόσμενα μεγάλη υποχώρηση εμφάνισε η γαλλική βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου - τη μεγαλύτερη σε διάστημα πέντε ετών.

Αγγλία: Σταθερά στο 3,1% η ανεργία Ιανουαρίου
Αμετάβλητη στο 3,1% έμεινε η ανεργία στη Μ. Βρετανία για τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου, ενώ το ποσοστό ήταν ανάλογο με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Για το μέλλον, οι Βρετανοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι παρούσες γεωπολιτικές ανησυχίες εκτιμάται ότι θα αποτρέψουν τις επιχειρήσεις από νέες προσλήψεις.

Εξάλλου, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών κατέγραψε τον Δεκέμβριο η γαλλική βιομηχανική παραγωγή, παρέχοντας άλλη μία ένδειξη ότι η κατά 23% ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου το περασμένο έτος έπληξε τη ζήτηση για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 1,7% έναντι του Νοεμβρίου, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση δεν θα ξεπεράσει το 0,3%. Η εξέλιξη αποδίδεται στην υποχώρηση της ζήτησης για αυτοκίνητα, προϊόντα υγείας και προϊόντα ομορφιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v