Μειωμένα τα κέρδη του 4ου τριμήνου της Glaxo

Κατά 4,1% υποχώρησαν τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου του 2002 της GlaxoSmithKline, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις του αντιβιοτικού Augmentin, ενώ ανέλαβε έκτακτη δάπάνη ύψους 320 εκατ. στερλινών για τη μείωση του ελλείμματος στο συνταξιοδοτικό της ταμείο.

Μειωμένα τα κέρδη του 4ου τριμήνου της Glaxo
Κατά 4,1% υποχώρησαν τα κέρδη του δ΄ τριμήνου του 2002 της GlaxoSmithKline, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις του αντιβιοτικού Augmentin.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη ανήλθαν στα 935 εκατ. στερλίνες (1,5 δισ. δολάρια), ή 16 πένες ανά μετοχή, από 975 εκατ. στερλίνες, ή 16,1 πένες που ήταν κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Τα έσοδα σημείωσαν μικρή αύξηση της τάξεως του 1%, φτάνοντας τα 5,67 δισ. στερλίνες.

Συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων δαπανών, ύψους 320 εκατ. στερλινών, που η εταιρία κατέβαλε για τη μείωση του ελλείμματος στο συνταξιοδοτικό της ταμείο, τα κέρδη της Glaxo ανήλθαν στο 1,2 δισ. στερλίνες και ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς το δεύτερο σε πωλήσεις προϊόν της, Augmentin, αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό από φθηνότερα αντίστοιχα φάρμακα. Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου μειώθηκαν κατά 31% για το τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v