BoE: Μείωση των προβλέψεων για την ανάπτυξη

Τις προβλέψεις της για τη φετινή οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας περιέκοψε η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς οι κίνδυνοι ενός πολέμου με το Ιράκ και η αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία αναμένεται να κάμψουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

BoE: Μείωση των προβλέψεων για την ανάπτυξη
Τις προβλέψεις της για τη φετινή οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας περιέκοψε η Τράπεζα της Αγγλίας, κάτι που ενδεχόμενα θα οδηγήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας εκτιμά ότι η οικονομία θα ”τρέξει” με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,5% φέτος, ενώ τον Νοέμβριο προέβλεπε ότι το αντίστοιχο ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 3,1%. Επιπλέον, αν και ο πληθωρισμός είναι πιθανό να ξεπεράσει τον στόχο του 2,5% φέτος, η άνοδος εκτιμάται ότι θα είναι ”προσωρινή”.

Το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 1,7% πέρσι, πραγματοποιώντας τη μικρότερη από το 1992 αύξηση. Η τράπεζα, που την προηγούμενη εβδομάδα μείωσε τα επιτόκια στο 3,75%, στα χαμηλότερα από το 1955 επίπεδα, δήλωσε πως οι κίνδυνοι ενός πολέμου με το Ιράκ και η κρίση στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να κάμψουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v