Αύξηση 37% στα προ φόρων κέρδη της BT

Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 37%, είχαν τα προ φόρων κέρδη της BT κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2002, ωστόσο ο χαμηλός ρυθμός αύξησης των εσόδων οδήγησε σε πτωτική τροχιά τις μετοχές της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Αύξηση 37% στα προ φόρων κέρδη της BT
Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 37%, είχαν τα προ φόρων κέρδη της BT στο γ’ τρίμηνο της χρήσης του 2002, με την ανακοίνωση για χαμηλό ρυθμό αύξησης των εσόδων, ωστόσο, να ασκεί πιέσεις στη μετοχή της εταιρίας.

Τα προ φόρων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο χρήσης της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας ανήλθαν στα 521 εκατ. στερλίνες, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν αυξημένα κατά 71%, στις 4,1 πένες.

Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν μόλις κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η British Telecom δήλωσε ότι το ύψος του χρέους της υποχώρησε στα 12,9 δισ. στερλίνες.

Η εταιρία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις δραστηριότητες Διαδικτύου, όπου βασίζει την ανάπτυξή της, έχοντας βάλει στόχο τα 5 εκατ. πελάτες ως το 2006.

Ο Ben Verwaayen, διευθύνων σύμβουλος της British Telecom, σχολίασε ως ”εξαιρετικά” τα αποτελέσματα της εταιρίας, τα οποία ”αποδεικνύουν” σταδιακή αύξηση της κερδοφορίας. Ο ίδιος σχολίασε ότι η BT κέρδισε έδαφος όσον αφορά στον εταιρικό κλάδο, καταγράφοντας σημαντικό αριθμό νέων συμβολαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v