Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με υψηλά κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος του πολέμου ύστερα και από την τελευταία έκθεση του Μπλιξ στα Ηνωμένα Εθνη την Παρασκευή, αλλά και τις θετικές εκτιμήσεις της Strategic Analytics για τον κλάδο της κινητής.

Υψηλότερα κατευθύνονται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βλέπουν να απομακρύνεται ο κίνδυνος του πολέμου, ύστερα και από την τελευταία έκθεση του Μπλιξ στα Ηνωμένα Εθνη.

Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν ότι το ζήτημα του Ιράκ δεν έχει λυθεί, απλώς έχει αναβληθεί για λίγο.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της βρετανικής πετρελαϊκής BP, ύστερα από την αντίστοιχη άνοδο στην αγορά της Νέας Υόρκης στην προηγούμενη συνεδρίαση. Παράλληλα, άνοδο σημειώνει και η Nokia, καθώς εκτιμάται από την Strategic Analytics ότι έχει αυξήσει το μερίδιο συμμετοχής και τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο.

Στη μελέτη της εταιρίας αναλύσεων αναφέρεται ακόμη ότι η Siemens είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των έξι μεγαλύτερων του παγκόσμιου κλάδου. Οι πωλήσεις κινητών της Siemens αυξήθηκαν κατά 41% στα 11 εκατ., ενώ το μερίδιο που καταλαμβάνει στην αγορά αυξήθηκε στο 8,7% από το 7,6%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3680,4 μονάδες με κέρδη 1,90%, ενώ ακολουθεί και ο CAC στο Παρίσι με άνοδο 1,61%. Ο δείκτης DAX σημειώνει κέρδη 1,38% στις 2789,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v