Εταιρικά νέα πιέζουν τις ευρωαγορές

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν για τις βασικές ευρωαγορές, οι οποίες φαίνονται να μένουν ασυγκίνητες από τα χθεσινά κέρδη της Wall, με τις σημαντικότερες απώλειες να σημειώνουν τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, με αφορμή εταιρικά νέα (Deutsche Telecom, HVB).

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις βασικές ευρωαγορές, οι οποίες φαίνονται να μένουν ασυγκίνητες από τα χθεσινά κέρδη της Wall.

Οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες σημειώνουν τις σημαντικότερες απώλειες, με αφορμή εταιρικά νέα και ιδιαίτερα των Deutsche Telecom και HVB.

Aναλυτικότερα, η Deutsche Telecom ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες αξίας 2,3 δισ. ευρώ, παράγοντας που θορύβησε επενδυτές και αναλυτές.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της HVB, με την εταιρία να καταγράφει ζημίες για το δ΄ τρίμηνο του 2002 και ως εκ τούτου να ανακοινώνει πως δε θα δώσει μέρισμα.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι της ασφαλιστικής AMB Generali, αφού η εταιρία ανακοίνωσε αυξημένες απαξιώσεις και ζημίες για το 2002.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Schwarz Pharma, καθώς τα καθαρά κέρδη της φαρμακευτικής εταιρίας τετραπλασιάστηκαν το 2002, κυρίως ως αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων που σημείωσε συγκεκριμένο φάρμακό της.

Στις 3.726 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,08%), ενώ στις 2.714 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,93%.

Εξάλλου, στις 2.924 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης CAC 40, καταγράφοντας πτώση 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v