Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές (update)

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τραπεζών σε Γερμανία και Μ. Βρετανία, καθώς τα αποτελέσματα της UBS λειτουργούν καταλυτικά στις διαθέσεις των επενδυτών, ενώ η Γαλλία κρατά τις αποστάσεις της, κυρίως λόγω των κερδών που σημειώνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Ανοδικά παραμένουν τα futures στη Wall.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τραπεζών σε Γερμανία και Μ. Βρετανία, καθώς τα αποτελέσματα της UBS λειτουργούν καταλυτικά στις διαθέσεις των επενδυτών, ενώ η Γαλλία κρατά τις αποστάσεις της, κυρίως λόγω των κερδών που σημειώνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, η αύξηση κατά 1 μονάδα του δείκτη ZEW Φεβρουαρίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 15 αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους αναλυτές οι οποίοι προέβλεπαν πτώση.

Εξάλλου, πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Lufthansa, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της JP Morgan για το 2003, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Ericsson, αφού η εταιρία υπέστη νέα μείωση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody’s.

Στο Παρίσι τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνει η Aventis, αφού οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ικανοποίηση το deal εξαγοράς μονάδας από την φαρμακευτική εταιρία στις ΗΠΑ, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι τίτλοι της L’ Oreal.

Κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της Sanofi Synthelabo, με την εταιρία να προβλέπει αύξηση κατά 20% στην κερδοφορία της το 2003.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πάντως ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα αναμένουν τα σινιάλα από τις ΗΠΑ, ενώ πάντοτε βαραίνει το ζήτημα του Ιράκ και των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Αξίζει να σημειωθεί το θετικό ξεκίνημα που πρoδιαγράφουν τα futures στη Wall.

Στις 3.687 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,12%, ενώ απώλειες ύψους 0,06% καταγράφει ο DAX, στις 2.707 μονάδες.

Εξάλλου, στις 2.902 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC 40 (0,72%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v