Αυξητικά στο 15 ο δείκτης ZEW Φεβρουαρίου

Aύξηση κατά 1 μονάδα σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW για τον μήνα Φεβρουάριο, διαμορφούμενος στο 15, έναντι 14 τον Ιανουάριο, ενώ πτώση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση σημείωσε ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στη Μ. Βρετανία.

Αυξητικά στο 15 ο δείκτης ZEW Φεβρουαρίου
Aύξηση κατά 1 μονάδα σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW για τον μήνα Φεβρουάριο, διαμορφούμενος στο 15, έναντι 14 τον Ιανουάριο.

Η αύξηση ήταν υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι ο ZEW θα μειωθεί στο 12.

Εν τούτοις, αναλυτές της αγοράς εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για τη γενικότερη πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ιδρύματος ZEW, Dr. Wolfgang Franz, ”η κατάσταση παραμένει ασταθής, με συνεχή εναλλαγή των συναισθημάτων μεταξύ ελπίδας και φόβου”.

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης ZEW έχει χαρακτηριστικά ”προπορευόμενου” οικονομικού δείκτη, καθώς αποτυπώνει εκτιμήσεις και προβλέψεις σε εύρος χρόνου 6 μήνες μπροστά.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,1% σημείωσε ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στη Μ. Βρετανία, έναντι του προηγούμενου μήνα, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κατέγραψε αύξηση κατά 2,9%.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες Θα υπάρξει αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών, αλλά και των τιμών στα ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v