”Tηλεπικοινωνιακές” πιέσεις στις ευρωαγορές

”Τηλεπικοινωνιακή” χαρακτηρίζεται κυρίως η υποχώρηση στις ευρωαγορές, καθώς η ανακοίνωση από την Deutsche Telekom για την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων, αλλά και η αύξηση κεφαλαίου, που ανακοίνωσε η France Telecom, οδηγούν χαμηλότερα τους δείκτες. Καθοδικό αναμένεται το άνοιγμα στη Wall.

”Τηλεπικοινωνιακή” χαρακτηρίζεται κυρίως η υποχώρηση στις ευρωαγορές, καθώς η ανακοίνωση από την Deutsche Telekom για την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων, αλλά και η αύξηση κεφαλαίου, που ανακοίνωσε η France Telecom, οδηγούν χαμηλότερα τους δείκτες.

Πιο συγκεκριμένα σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 2,3 δισ. ευρώ προχωρά η Deutsche Telekom, ώστε να μειώσει τις συνολικές υποχρεώσεις της, κίνηση που ερμηνεύθηκε από επενδυτές και αναλυτές ως αρνητική για τη μετοχή της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος μιας άλλης τηλεπικοινωνιακής εταιρίας (France Telecom) ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το τρέχον έτος, δήλωση που και σε αυτήν την περίπτωση έγινε δεκτή με επιφυλάξεις από την αγορά.

Πτωτικά κινούνται επίσης οι τίτλοι της HVB, αφού οι αναλυτές ”δεν είδαν με καλό μάτι” τα αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι τίτλοι των Royal & Sun Alliance και BAE, με την τελευταία να μην επωφελείται στο ταμπλό από την παράταση που έλαβε από την Βρετανική κυβέρνηση για την κατασκευή υποβρυχίου.

Εξάλλου, πτωτικά στο 1,78 εκατ. αναμένονται να διαμορφωθούν οι νέες κατοικίες Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ καθοδικό προδιαγράφεται, σύμφωνα με τα futures, το άνοιγμα της Wall.

Στις 3.716 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,35%, ενώ στις 2.687 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX (-1,91%).

Eξάλλου, πτώση κατά 1,28 καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στις 2.901 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v