Πτωτικές τάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές

Χαμηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες και από το ΑΕΠ της Γαλλίας, που σημείωσε οριακή μόνο άνοδο κατά το τελευταίο τρίμηνο. Η εμπιστοσύνη επιχειρηματιών και καταναλωτών περιορίζεται λόγω της βραδείας οικονομικής ανάπτυξης, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ.

Χαμηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, επηρεασμένες και από το ΑΕΠ της Γαλλίας, που σημείωσε οριακή μόνο άνοδο κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Η εμπιστοσύνη επιχειρηματιών και καταναλωτών περιορίζεται λόγω της βραδείας οικονομικής ανάπτυξης, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών, όπως αυτή της ING Group, καθώς τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου της υποχώρησαν περισσότερο από το προβλεπόμενο και της Assicurazioni Generali, μετά την μείωση της βαθμολογίας της από την Goldman Sachs.

Χαμηλότερα άνοιξε και η μετοχή της DaimlerChrysler, μετά την μείωση της πρόβλεψης για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας για το 2003 κατά 13% από την J.P. Morgan.

Οι μετοχές της L’Oreal, όσο και η μετοχή της France Telecom, συνεχίζουν και σήμερα να καταγράφουν απώλειες.

Με απώλειες της τάξεως του 0,64% άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.663,50 μονάδες. Πιέσεις δέχεται και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,91%, στις 2.804,49 μονάδες.

Χαμηλότερα άνοιξε και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,46%, βρισκόμενος στις 2.570,24 μονάδες.

Αρνητική εξάλλου χαρακτηρίζεται η επίδραση των μηνυμάτων που έρχονται από τη Wall Street και την αμερικανική οικονομία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v