Ημέρα ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Κέρδη χαρίζουν στον αγγλικό FTSE 100 εταιρικά νέα από Reed και Diageo, ενώ σε κυνήγι ευκαιριών επιδίδονται οι γερμανοί επενδυτές μετά τη χθεσινή σημαντική διολίσθηση. Θετικές είναι οι ενδείξεις από τα futures στη Wall, όπου αναμένεται ”μπαράζ” macro στοιχείων.

Σε θετικό έδαφος οδηγούν αυτή την ώρα τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου εταιρικά νέα, αλλά και τα futures στη Wall Street, ενώ μικρά κέρδη εμφανίζει ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

Εξάλλου, στο επίπεδο των αμερικανικών μακροοικονομικών νέων, βελτιωμένες αναμένονται οι επιδόσεις του δείκτη τιμών παραγωγού και του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ δυσμενέστερα εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι ο δείκτης των δεικτών και οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν από τις 15.30 ως τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Στην αγγλική πρωτεύουσα, ο FTSE 100 κερδίζει 1,37% και διαμορφώνεται στις 3.708 μονάδες, ενισχυμένος από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους της εταιρίας αλκοολούχων Diageo, αλλά και της εκδοτικής Reed. Αντίθετη επίδραση ασκούν οι επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου, αλλά και η απρόσμενη υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων για το μήνα Ιανουάριο.

Οι ανακοινώσεις της L’ Oreal αναφορικά με τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας για το 2002 δεν φαίνεται να επιτρέπουν στο γαλλικό χρηματιστήριο να… απολαύσει το θετικό κλίμα των υπόλοιπων ευρωαγορών. Οι τίτλοι της εταιρίας καλλυντικών υποχωρούν κατά περίπου 3%. Αυτή την ώρα ο CAC 40 κινείται στις 2.863 μονάδες σημειώνοντας μεταβολή κατά +0,15%.

Κέρδη 1,26% καταγράφει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτης, στο επίπεδο των 2.657 μονάδων, καθώς όπως εκτιμούν αναλυτές, οι επενδυτές επιδίδονται σε κυνήγι ευκαιριών, ως αποτέλεσμα και της χθεσινής σημαντικότατης υποχώρησης της γερμανικής αγοράς. Ανοδικά κινούνται εταιρίες όπως η Siemens και η E.On, ενώ πτωτικά τραπεζικοί κυρίως τίτλοι, όπως αυτός της Deutsche Bank και της Commerzbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v