Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Μικτή ήταν η σημερινή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αν και χαμηλότερα έκλεισαν και σήμερα στην πλειοψηφία τους, κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, κυρίως λόγω των καθησυχαστικών δηλώσεων της Diageo.

Μικτή ήταν η σημερινή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αν και χαμηλότερα έκλεισαν και σήμερα στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, κυρίως λόγω των καθησυχαστικών δηλώσεων της Diageo.

Οι αγορές επηρεάσθηκαν από τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, ενώ έντονες παραμένουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός πολέμου ενάντια στο Ιράκ.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Lloyds, καθώς η UBS Warburg μείωσε την βαθμολογία της για τις μετοχές της βρετανικής τράπεζας, καθώς η αύξηση που παρατηρείται στα έξοδα της εταιρίας και η μείωση των εσόδων της, ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση του φετινού μερίσματος.

Παράλληλα, η μετοχή της L’Oreal υποχώρησε, καθώς τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου της γαλλικής εταιρίας καλλυντικών υποχώρησαν κατά 4,4%, εν μέρει λόγω της αύξησης των διαφημιστικών δαπανών.

Χαμηλότερα έκλεισε και η μετοχή της Total Fina, καθώς τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου της ήταν μικρότερα των αναμενομένων.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Diageo, παρά τις ζημιές του πρώτου οικονομικού εξαμήνου της, καθώς δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων της κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Υψηλότερα έκλεισε η αγορά του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.687,20 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,79%. Χαμηλότερα έκλεισε το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,91%, στις 2.804,49 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να βρίσκεται κατά 1,25% χαμηλότερα, στις 2.591,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v