Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με αφορμή την αντιστροφή του κλίματος χθες στη Wall Street και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος. Για ”κυνήγι ευκαιριών”, ως αποτέλεσμα της σημαντικής υποχώρησης της Τρίτης, κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με αφορμή την αντιστροφή του κλίματος χθες στη Wall Street και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος.

Μάλιστα τα δικαιώματα σημαντικών εταιριών (Vodafone, Alcatel, Allianz) που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, έκλεισαν υψηλότερα από τις αντίστοιχες μετοχές στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Εν τούτοις αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι τελικές τάσεις θα καθοριστούν από το ξεκίνημα της Wall, αν και μέχρι τότε το πιθανότερο είναι να παρακολουθούμε ”κυνήγι ευκαιριών”, ως αποτέλεσμα της σημαντικής υποχώρησης της Τρίτης.

Ανοδικά κινούνται πάντως αυτή την ώρα τόσο οι μετοχές της Vodafone, όσο και της Alcatel, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η ενεργειακή Air Liquide, αφού η εταιρία κατέγραψε υψηλότερα κέρδη για το 2002, στα 703,2 εκατ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι της Heineken, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι αυξημένα κέρδη το τρέχον έτος.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Abey National, καθώς η τράπεζα διεύρυνε τις ζημιές της το 2002, στα 1,2 δισ. στερλ. έναντι εκτιμήσεων για 941 εκατ. στερλίνες.

Εξάλλου, χρηματιστές της αγοράς συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το θέμα του Ιράκ θα καθορίζει τις εξελίξεις τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η επίθεση, η οποία θεωρείται περίπου δεδομένη.

Στις 3.643 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,60%, ενώ στις 2.507 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX (0,87%).

Εξάλλου, κέρδη ύψους 1,30% σημείωσε ο CAC 40, στις 2.718 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v