Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Μικτές διαθέσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τις χθεσινές ενδείξεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντουίζενμπεργκ για μείωση των επιτοκίων, αλλά και διάφορες εταιρικές ειδήσεις που διαμορφώνουν το κλίμα.

Νευρικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αντίστοιχων εταιρικών ανακοινώσεων, ύστερα από τις επισημάνσεις του Ντουίζενμπεργκ για τη μείωση των επιτοκίων.

Εξάλλου, κέρδη καταγράφει η μετοχή της μεταλλουργικής BHP Billiton, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλότερων πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο. Η Six Continents η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ξενοδοχείων, σημειώνει ανοδική πορεία, ύστερα από δημοσιεύματα που τη φέρουν πιθανό στόχο εξαγοράς.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές της γερμανικής Bayer, καθώς έγγραφα αποδεικνύουν ότι η εταιρία προωθούσε το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Baycol, ακόμη και αφού γνώριζε ότι προκαλεί ακόμη και το θάνατο.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3728,0 μονάδες με οριακά κέρδη κατά 0,02%, ενώ άνοδο κατά 0,21% καταγράφει και η γαλλική αγορά στις 2835,76 μονάδες. O DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 0,79% στις 2627,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v