Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα έκλεισαν για άλλη μια φορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιριών και η διαρκής ανασφάλεια σχετικά με τους γεωπολιτικούς κινδύνους που παραμονεύουν, όπως και η απροθυμία των αμερικανών επενδυτών να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, κράτησαν μακριά τους επενδυτές από τις αγορές.

Χαμηλότερα έκλεισαν για άλλη μια συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα αρχικά τους κέρδη, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιριών και η διαρκής ανασφάλεια σχετικά με τους γεωπολιτικούς κινδύνους που παραμονεύουν, όπως και η απροθυμία των αμερικανών επενδυτών να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, κράτησαν μακριά τους επενδυτές από τις αγορές.

Η ολλανδική εταιρία Ahold, εις βάρος της οποίας διεξάγουν έρευνες τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές συνέχισε την ελεύθερη πτώση της, έχοντας απωλέσει περισσότερο από το 70% της κεφαλαιοποίησης της από τη Δευτέρα.

Οι φόβοι για νέες λογιστικές ατασθαλίες, αυτή τη φορά από τη γαλλική εταιρία κοινής ωφέλειας Suez, πίεσαν την μετοχή της, που κατάφερε να ανακάμψει εν μέρει μετά την έκδοση καθησυχαστικής ανακοίνωσης από την εταιρία.

Χαμηλότερα έκλεισε η μετοχή της Bayer, που υποβαθμίστηκε από την Credit Suisse, ενώ αντίθετα, η μετοχή της Roche κατέγραψε κέρδη, καθώς ανακοίνωσε ότι προβλέπει την αύξηση των πωλήσεων στον φαρμακευτικό και διαγνωστικό τομέα για το 2003.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των αντασφαλιστικών εταιριών, ιδιαίτερα στην μετοχή της Swiss Re, καθώς ανακοίνωσε σημαντικές δαπάνες και μείωση του μερίσματος για το 2002, ενώ χαμηλότερα έκλεισε και η μετοχή της Munich Re.

Κέρδη κατέγραψαν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες Deutsche Telekom και France Telecom, καθώς η Bank of America αναβάθμισε την πρώτη ενώ τη δεύτερη αν και την επέκρινε, άφησε αμετάβλητη τη βαθμολογία της.

Με απώλειες της τάξεως του 0,78% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί στις 3.593,30 μονάδες. Πιέσεις δέχθηκε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να κλείνει με απώλειες της τάξεως του 0,92%, στις 2.658,57 μονάδες.

Χαμηλότερα διαπραγματεύεται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX, που υποχωρεί κατά 0,95%, βρισκόμενος στις 2.461,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v