Γερμανία: Σταθερά τιμές καταναλωτή και ανάπτυξη

Αμετάβλητες ανακοινώθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία για τον Ιανουάριο, έναντι του Δεκεμβρίου, ενώ για σταθερότητα στους ρυθμούς ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το δ΄ τρίμηνο του 2002 κάνουν λόγο τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Γερμανία: Σταθερά τιμές καταναλωτή και ανάπτυξη
Με ρυθμούς της τάξεως του 1,1% ”έτρεξε” ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου στη Γερμανία, έναντι του Ιανουαρίου του 2002, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο του 2002).

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί σε σχέση με τα τελικά δεν είναι συγκρίσιμα, αφού η αρμόδια υπηρεσία μετέβαλε το έτος βάσης στο 2000 από το 1995.

Σημειώνεται ότι το έτος βάσης μεταβάλλεται κάθε πέντε έτη.

Eξάλλου, σταθερούς ρυθμούς, στο 0,3%, εμφάνισε η ανάπτυξη στη Γερμανία το δ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι του γ΄ τριμήνου του ίδιου έτους, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Η ανάπτυξη για το δ΄ τρίμηνο του 2002 εμφανίστηκε αυξημένη κατά 0,5%, έναντι του δ΄ τριμήνου του προηγούμενου έτους (2001).

Επίσης, ως αποτέλεσμα των στοιχείων αυτών, η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του δημόσιου τομέα ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αναθεωρηθεί στο 3,6% από το 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v