Abbey National: Ζημιές για το 2002

Ζημιογόνο ήταν το 2002 για την Abbey National, για πρώτη φορά από τότε που εισήχθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στη μείωση του μερίσματός της.

Abbey National: Ζημιές για το 2002
Ζημιογόνο ήταν το 2002 για την Abbey National, για πρώτη φορά από τότε που εισήχθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στη μείωση του διανεμόμενου μερίσματος.

Η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, επιδιώκει να περικόψει κατά 200 εκατ. στερλίνες τα έξοδά της, κάτι που σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της.

Οι ζημιές έφτασαν τα 984 εκατ. στερλίνες (1,6 δις. δολ.), ενώ το 2001 είχε κέρδη ύψους 1,47 δισ. στερλινών.

Η εταιρία μείωσε το μέρισμά της στις 25 πένες ανά μετοχή για το 2002, στο ήμισυ από αυτό που είχε διανείμει κατά το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η απόδοσή της ήταν καλύτερη της αναμενόμενης, με αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής της.

Ο όμιλος προειδοποίησε τον Νοέμβριο ότι θα είχε ζημιές για το έτος, επειδή αναγκάστηκε να θέσει κατά μέρος περισσότερα από τα προβλεπόμενα κεφάλαια για τα επισφαλή δάνεια, ενώ μειώθηκε η αξία προηγούμενων εξαγορών της και παράλληλα ανέλαβε δαπάνες για την άσκηση του δικαιώματος αγοράς μετοχών και για την κάλυψη δαπανών στα συνταξιοδοτικά κεφάλαια της εταιρίας.

Βάσει του προγράμματος ανασυγκρότησης, η εταιρία θα προχωρήσει στην πώληση όλων των μη κύριων δραστηριοτήτων της εντός των ερχόμενων τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v