Swiss Re: Μειώνει το μέρισμα, ”βλέπει” ζημίες

Σε μείωση του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους αποφάσισε να προχωρήσει η Swiss Reinsurance, για πρώτη φορά από το 1906, καθώς η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο να καταγράψει ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Swiss Re: Μειώνει το μέρισμα, ”βλέπει” ζημίες
Μετά την Prudential, που αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το μέρισμά της, η Swiss Reinsurance αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους, για πρώτη φορά από το 1906, καθώς η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο να καταγράψει ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Η ελβετική εταιρία είχε δαπάνες ύψους 3,4 δισ. ελβετικών φράγκων, καθώς προχώρησε στη μείωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών της στοιχείων. Η Swiss Re πλήρωσε για το 2001 μέρισμα ύψους 2,50 φράγκων ανά μετοχή, χωρίς να γνωστοποιήσει το πόσο θα μειώσει το μέρισμα φέτος. Για το 2002 αναμένει ζημίες ύψους 100 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Οι ευρωπαϊκές αντασφαλιστικές εταιρίες, όπως η Swiss Re και η Munich Re, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τριετή υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών που έχει περιορίσει το κεφάλαιο που χρησιμοποιούν για την κάλυψη των ασφαλιστικών εταιριών.

Οι μετοχές της Swiss Re έφτασαν να υποχωρούν έως κατά 8,3% στα 70,5 φράγκα, έχοντας χάσει περί το 49% της αξίας τους κατά το τελευταίο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v