Πτώσεις και ”νεύρα” για τις ευρωαγορές

Υποχώρηση καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Γαλλίας και της Γερμανίας, λόγω κυρίως εταιρικών νέων (TotalFina, Bayer), ενώ μεταβολές προσήμων χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση στο Λονδίνο. Αρνητικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures στη Wall Street.

Σε πτωτικό διαμορφώνεται το κλίμα στις ευρωαγορές με κύριους εκφραστές της τάσης το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη, όπου οι δείκτες εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες γύρω στο 0,50%.

Εταιρικά νέα αποδυναμώνουν το ηθικό των επενδυτών, χωρίς η χθεσινή άνοδος στη Wall Street να κατορθώσει να δώσει ώθηση. Πτωτικά, αντίθετα δείχνουν αυτή την ώρα τα futures ότι θα ξεκινήσουν οι αμερικανικές αγορές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου τα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ, όπου τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου δείχνουν βελτιωμένη επίδοση. Αμετάβλητος αναμένεται να ανακοινωθεί ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Μίτσιγκαν Φεβρουαρίου, ενώ υποχώρηση εκτιμάται ότι θα καταγράψει ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Chicago.

Νευρικά κινείται από την αρχή της ημέρας ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού αντίβαρο στη γενικότερη τάση αποτελεί η μετοχή της BAA, η οποία κερδίζει περίπου 5%. Αυτή την ώρα, ο δείκτης χάνει 0,01%, στις 3.569 μονάδες.

Πτωτικά κατά 0,41% κινείται το γαλλικό χρηματιστήριο, στο επίπεδο των 2.704 μονάδων, με την TotalFina να υποχωρεί κατά περίπου 2%, μετά την κίνηση της κατασκευαστικής Vinci και της ασφαλιστικής Axa να μειώσουν το μερίδιό τους στην εταιρία.

Υποχώρηση 0,44% (στις 2.502 μονάδες) καταγράφει και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τις σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της Bayer να εξακολουθούν, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών σχετικά με τη διανομή φαρμάκου της.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας, η οποία, όπως ανακοινώθηκε, κινήθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 9 ετών, στο 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v