Μικτή η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτή ήταν η σημερινή εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το Λονδίνο υποχώρησε, λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από φαρμακευτικές και τραπεζικές μετοχές. Θετικά επενέργησε στις περισσότερες αγορές και η απρόσμενη άνοδος των παραγγελιών κεφαλαιουχικών αγαθών στις ΗΠΑ.

Μικτή ήταν η σημερινή εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το Λονδίνο υποχώρησε, λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από φαρμακευτικές και τραπεζικές μετοχές. Θετικά επενέργησε στις περισσότερες αγορές και η απρόσμενη άνοδος των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές των εταιριών που είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις κατά τις τελευταίες ημέρες, ήταν εκείνες που οδήγησαν την ανάκαμψη των αγορών, με τη βρετανική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού Invensys, τη γαλλική εταιρία κοινής ωφέλειας Suez και τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer να ξεχωρίζουν.

Οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών ανέκαμψαν, με την Axa να οδηγεί την άνοδο μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της, ενώ κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Zurich Financial Services, που προέβλεψε ότι το 2003 θα επανέλθει στην κερδοφορία.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της εταιρίας μηχανολογικού εξοπλισμού ABB μετά την ανακοίνωση ζημιών-ρεκόρ για το 2002.

Στις 3.569,90 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, μειωμένος κατά 0,65%. Με κέρδη της τάξεως του 2,15% έκλεισε το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC να διαμορφώνεται στις 2.715,80 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 2,06, στις 2.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v