Ζημιές - ρεκόρ για την ABB, δεν διανέμει μέρισμα

Ζημιές ρεκόρ είχε η εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ABB για το 2002, καθώς, όπως ανακοίνωσε, ανέλαβε έκτακτες δαπάνες λόγω της περικοπής σε θέσεις εργασίας, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν θα διανείμει μέρισμα.

Ζημιές - ρεκόρ για την ABB, δεν διανέμει μέρισμα
Ζημιές ρεκόρ είχε η ελβετο- σουηδική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ABB για το 2002, καθώς, όπως έκανε γνωστό, ανέλαβε έκτακτες δαπάνες λόγω της περικοπής των θέσεων εργασίας.

Για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2002, η ABB είχε ζημιές ύψους 787 εκατ. δολαρίων, κατά 14% υψηλότερα από τις ζημιές ύψους 691 εκατ. δολαρίων που εμφάνισε το 2001.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ζημιές θα κυμαίνονταν μεταξύ 505 και 589 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6%, φτάνοντας τα 18,3 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρίας υποχώρησαν έως και 8%, στα 2,67 ελβετικά φράγκα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιέργκεν Ντόρμαν, δήλωσε ότι ”δεν προβλέπει βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο”.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η ABB δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα φέτος, ενώ άφησε να εννοηθεί, ότι ενδέχεται να μην υπάρξει διανομή μερίσματος έως το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v