ΗΠΑ: Μπερδεύουν τα macro (update)

Μικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία και αφορούσαν στην υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά, αλλά και της αύξησης του αριθμού των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ενώ αναμενόταν υποχώρηση. Κατακόρυφη πτώση κατά 15,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Μπερδεύουν τα macro (update)
Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ενώ αντίθετα, αυξήθηκαν και οι αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας, έναντι της υποχώρησης που αναμενόταν. Πτώση κατά 15,1% κατέγραψαν και οι πωλήσεις νεών κατοικιών.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι μηνών, σε ποσοστό 3,3%, έναντι εκτιμήσεων για 1%.

Οι παραγγελίες για μεταφορικό εξοπλισμό αυξήθηκαν κατά 5,1% στη διάρκεια του Ιανουαρίου, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 10,7% στις παραγγελίες αυτοκινήτων.

Αντίθετα, ο αριθμός των αιτήσεων για την παροχή επιδομάτων ανεργίας εκτινάχθηκε απροσδόκητα στις 417.000, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδό των τελευταίων δύο μηνών.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση του αριθμού στις 390.000, από το προηγούμενο των 402.000. Χαρακτηριστικό είναι πως στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών έχασαν τη δουλειά του περί τα 2 εκατ. Αμερικανοί, καθώς η οικονομία περιήλθε σε ύφεση, από την οποία δεν έχει κατορθώσει ακόμη να ξεφύγει.

Εξάλλου, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν δραματικά κατά 15,1% στις 914.000 από το προηγούμενο ποσοστό των 1,082 εκατ. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 1,05 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v