Αρνητικό κλίμα για τις ευρωαγορές

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, τις δηλώσεις Buffet περί μη ελκυστικότητας των μετοχών, αλλά και την πτώση της γαλλικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά 6 ετών.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή πτώση της Wall Street αλλά και την υποχώρηση της γαλλικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά 6 ετών.

Πιο συγκεκριμένα στο –26 διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη Φεβρουαρίου στη Γαλλία, έναντι –22 τον Ιανουάριο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση στο ζήτημα των γεωπολιτικών ανησυχιών και του Ιράκ ειδικότερα.

Παράλληλα, ”ανησυχία” προκάλεσαν οι δηλώσεις του W. Buffett, ο οποίος υποστήριξε ότι παρά την υποχώρηση των χρηματιστηρίων οι μετοχές παραμένουν ”μη ελκυστικές”.

Στα εταιρικά, πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Vivendi Environnement, ύστερα από τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων έτους κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ ανάλογες πιέσεις αντιμετωπίζει και η μετοχή της Rolls Royce, ως απόρροια των αρνητικών -κατά την αγορά -αποτελεσμάτων της.

Σε πτωτικό έδαφος κινείται και η μετοχή της Ahold, ενώ φαίνεται να απογοήτευσε τους επενδυτές η ανακοίνωση της HSBC, ότι δεν προτίθεται να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά της Ιαπωνίας, αφού οι τίτλοι της βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στις 3.654 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,81%), ενώ στις 2.517 μονάδες βρίσκεται ο DAX, καταγράφοντας απώλειες 1,28%.

Εξάλλου, πτώση κατά 1,39% σημείωσε ο δείκτης CAC 40, στις 2.713 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v