Οι ασφάλειες ”πιέζουν” τις ευρωαγορές (update)

Νευρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς οι πτωτικές τάσεις που ακολουθούν οι μετοχές του ασφαλιστικού κυρίως κλάδου, ”επισκιάζουν” το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ύστερα από τις θετικές εξελίξεις σχετικά με το θέμα του Ιράκ, αλλά και αντίστοιχων εταιρικών ανακοινώσεων.

Η υποχώρηση των μετοχών του ασφαλιστικού κλάδου επισκιάζει το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ύστερα από τις την ανακοίνωση καταστροφής πυραύλων από την πλευρά του Ιράκ, αλλά και την επανεξέταση της άδειας προσέλευσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τα τουρκικά εδάφη.

Το Ιράκ κατέστρεψε άλλους έξι από τους 100-120 βαλλιστικούς πυραύλους Αλ Σαμούντ, ύστερα από τους τέσσερις που εξακριβωμένα είχαν καταστραφεί.

Στέλεχος της JP Morgan ανέφερε ότι ύστερα από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο αγορές μπορεί να επωφεληθούν με περίπου δύο ημέρες ανοδικής πορείας, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διατηρηθεί περαιτέρω το ανοδικό κλίμα.

Κέρδη καταγράφει η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή Royal KPN, καθώς ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι των ζημιών της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Παράλληλα, η εκδοτική Pearson σημειώνει άνοδο καθώς ανακοίνωσε ότι συρρικνώθηκαν οι ζημιές του 2002 στα 11 εκατ. στερλίνες.

Αντίθετα, πτωτική τροχιά διαγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής AstraZeneca, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής Asahi, η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική της Ευρώπης καθυστέρησε κατά ένα μήνα να εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τις συνέπειες του φαρμάκου Iressa στην Ιαπωνία.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Renault, καθώς ο CEO της εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα προκύψουν κέρδη από τη συμμαχία της με την Nissan Motor στη διάρκεια των δύο επομένων ετών.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3647,4 μονάδες με απώλειες 0,22% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,12% στις 2757,35 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,44% στις 2558,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v