Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές πλην Αγγλίας, αφού η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης δεν φαίνεται να ικανοποίησε την ”αγορά”, η οποία πρόκρινε μια γενναία αύξηση κατά 0,5%.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαικές αγορές πλην Αγγλίας, αφού η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης δεν φαίνεται να ικανοποίησε την ”αγορά”, η οποία πρόκρινε μια γενναία αύξηση κατά 0,5%.

Ευρωπαίοι χρηματιστές σχολιάζουν πως ”από την αντίδραση της αγοράς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μείωση κατά 0,25% δεν είναι αυτό που επιθυμούσαν οι επενδυτές”.

Μερίδα αναλυτών τονίζουν εν τούτοις ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφήνει περισσότερο χώρο ελιγμών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην περίπτωση που ο πόλεμος στον κόλπο δεν εξελιχθεί όπως αναμένεται ή ”χειροτερεύσει” το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη.

Το Λονδίνο φαίνεται να κρατά τις αποστάσεις του από τις υπόλοιπες αγορές, κυρίως λόγω εταιρικών νέων από εταιρίες όπως η Royal and Sun Alliance και η P&0.

Στις 3.574 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,31%, ενώ στις 2.482 μονάδες κινείται ο DAX (- 0,55%).

Εξάλλου, πτώση 0,19% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.650 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v