Ευρωζώνη: Στο 1,3% η άνοδος του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου

Ρυθμούς αύξησης 1,3% εμφάνισε το ΑΕΠ της ευρωζώνης για το δ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, ενώ στο 0,2% ήταν η μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο, γ΄ τρίμηνο. Για το α΄ τρίμηνο, οι προβλέψεις παρέμειναν στο εύρος -0,1% - 0,3%.

Ευρωζώνη: Στο 1,3% η άνοδος του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου
Ρυθμούς αύξησης 1,3% εμφάνισε το ΑΕΠ της ευρωζώνης για το δ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, ενώ στο 0,2% ήταν η μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο, γ΄ τρίμηνο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι σε ετήσια βάση θα ήταν μικρότερη, στο 1,2%, ενώ αντίστοιχη των ανακοινώσεων ήταν η πρόβλεψη για την τριμηνιαία μεταβολή.

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου ανακοινώθηκε αυξημένο κατά 0,2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ έναντι του δ΄ τριμήνου του 2001 το ποσοστό μεταβολής ήταν στο 1,4%.

Για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτος η Eurostat διατήρησε τις προηγούμενες προβλέψεις της για εύρος μεταβολής μεταξύ του –0,1% και 0,3%.

”Η αδυναμία στην ιδιωτική κατανάλωση και η συρρικνούμενη δραστηριότητα συντελούν στη διαμόρφωση της πρόβλεψης αυτής”, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Εξάλλου, σε υψηλό σχεδόν πέντε ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γερμανία, διαμορφούμενη για τον Φεβρουάριο στο 10,5% έναντι του 10,3% τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η Bundesbank.

Αναλυτικά, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 67.000 και διαμορφώθηκε στα 4,36 εκατ., ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση της τάξης των 30.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v