Νευρικό το κλίμα στην Ευρώπη

Νευρικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να κινείται σε θετικό έδαφος ανακάμπτοντας μερικώς από τις χθεσινές υψηλές απώλειες, ενώ με πτώση για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίζουν Λονδίνο και Παρίσι.

Νευρικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της γαλλικής ασφαλιστικής Axa, ύστερα από την αντίστοιχη αρνητική πορεία της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Αντίθετα, ανοδική τάση καταγράφουν οι μετοχές της Adidas Salomon, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πως περιμένει τα κέρδη του 2003 να αυξηθούν κατά 10-15%, καθώς τα νέα της προϊόντα έχουν καταφέρει την αύξηση του μεριδίου που καταλαμβάνει στην αγορά.

Κέρδη καταγράφει και η Wella, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία σαμπουάν παγκοσμίως, εν μέσω έντονων φημολογιών ότι η Henkel μελετά την προοπτική εξαγοράς της εταιρίας, ύστερα από την απόκτηση μεριδίου ύψους 6,9%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3427,5 μονάδες με πτώση 0,25% ενώ ακολουθεί ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 0,48% στις 2501,55 μονάδες. Ο DAX σημειώνει άνοδο 0,07% στις 2330,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v