”Μαζεύονται” λόγω futures οι ευρωαγορές (update)

”Ηπιότερο” γίνεται πλέον το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως εξαιτίας των ενδείξεων από τα futures για ανοδική έναρξη στη Wall. Θετικά επιδρά ακόμη και η σύσταση ”buy” για τη Deutsche Telekom, αλλά και οι προσπάθειες για τεχνική αντίδραση στο Λονδίνο.

Περιορίζουν τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τις ενδείξεις για θετική έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, αλλά και λόγω των θετικών συστάσεων για τη μετοχή της Deutsche Telekom, η οποία θεωρείται υπερπωλημένη.

Ο τίτλος της Volkswagen υποχωρεί περί το 9,3% καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα είναι κατά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του προηγουμένου έτους, ενώ και τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η ανακοίνωση αυτή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επηρέασε και τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, με τη BMW να υποχωρεί κατά 4,6%, την DaimlerChrysler να σημειώνει πτώση 3,4% ενώ και η Renault καταγράφει απώλειες 5,1%.

Αντίθετα, η Deutsche Telekom καταγράφει κέρδη ύψους 2,1%, καθώς η Dresdner Kleinwort Wasserstein αναβάθμισε τη μετοχή της σε buy από add, εν μέσω αισιοδοξίας για τα σχέδια περικοπής του κόστους της Deutsche Telekom.

H Corus Group υποχωρεί σε ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 52%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία, ύστερα από το ναυάγιο των σχεδίων της για πώληση ενεργητικών αλουμινίου της στην Pechiney.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των εκτιμήσεων της Nokia για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπου αναμένεται να περικόψει τις αρχικές της εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη των τριών πρώτων μηνών του έτους.

Αντίθετα, ανοδική τάση περί το 0,8% καταγράφουν οι μετοχές της Adidas Salomon, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πως περιμένει τα κέρδη του 2003 να αυξηθούν κατά 10-15%, καθώς τα νέα της προϊόντα έχουν καταφέρει την αύξηση του μεριδίου που καταλαμβάνει στην αγορά.

Κέρδη κατά 2,9% καταγράφει και η Wella, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία σαμπουάν παγκοσμίως, εν μέσω έντονων φημολογιών ότι η Henkel μελετά την προοπτική εξαγοράς της εταιρίας, ύστερα από την απόκτηση μεριδίου ύψους 6,9%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3454,5 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί περί το 0,47% στις 2501,73 μονάδες. Ο DAX κινείται στις 2321,86 μονάδες με πτώση 0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v