Corus: Σημαντικές ζημίες περιορίζουν τις εργασίες

Σημαντικές περικοπές των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία ανακοίνωσε η Corus Group, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα της Ευρώπης, προκειμένου να περιορίσει έτσι ζημίες τεσσάρων ετών, ύστερα και από την αποτυχία πώλησης της μονάδας αλουμινίου στη γαλλική Pechiney.

Corus: Σημαντικές ζημίες περιορίζουν τις εργασίες
Την περικοπή των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία ανακοίνωσε η Corus Group, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα στην Ευρώπη, προκειμένου να περιορίσει έτσι τις ζημίες των τεσσάρων τελευταίων ετών, ύστερα από την αποτυχία πώλησης των δραστηριοτήτων αλουμινίου στην Pechiney.

Στην ανακοίνωσή της η Corus αναφέρει ότι οι ζημίες της στη Βρετανία πρέπει να περιοριστούν, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, ο πλέον άμεσος τρόπος είναι οι περικοπές, καθώς και η επικέντρωση σε όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα του ενεργητικού της.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Corus έρχονται σε αντίθεση με αυτά των ανταγωνιστριών της, όπως η Arcelor, η οποία παρουσίασε αύξηση των κερδών της, καθώς οι τιμές του χάλυβα αυξήθηκαν κατά 51% το προηγούμενο έτος.

Η Corus έχει ήδη περικόψει πάνω από 10.000 εργαζόμενους από το εργατικό δυναμικό στη Βρετανία, ενώ έκλεισε πάνω από το ένα πέμπτο των συνολικών μονάδων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v