Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτές ήταν οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, που σήμερα ήταν ιδιαίτερα νευρικές, καθώς με κέρδη έκλεισε το Λονδίνο, ενώ πιέσεις δέχθηκαν άλλες κύριες αγορές, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Μικτές ήταν οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, που σήμερα ήταν ιδιαίτερα νευρικές, καθώς με κέρδη έκλεισε το Λονδίνο, ενώ πιέσεις δέχθηκαν άλλες κύριες αγορές, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι μειωμένες προβλέψεις εταιριών, π.χ. Volkswagen, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές ανησυχίες, συνέχισαν να βαρύνουν στην ψυχολογία των επενδυτών.

Πιέσεις δέχθηκαν λόγω της μείωσης των προβλέψεων οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, της εταιρίας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και της εκδοτικής εταιρίας Wolters Kluner, ενώ η αποτυχία της χαλυβουργικής εταιρίας Corus να προχωρήσει στην πώληση των δραστηριοτήτων αλουμινίου στην Pechiney, επίσης άσκησε σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της εταιρίας.

Ωστόσο, υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών, όπως της Deutsche Telekom, καθώς οι αναλυτές τόσο της Dresdner όσο και της UBS βελτίωσαν τις συστάσεις τους για τον τίτλο του γερμανικού κολοσσού, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες των εταιριών του κλάδου να προχωρήσουν σε μείωση του χρέους τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Ο ασφαλιστικός και τραπεζικός κλάδος, που προσφάτως είχε δεχθεί σημαντικές πιέσεις, ανέκαμψε εν μέρει σήμερα, με εταιρίες, όπως η Aegon, η Swiss Reisurance και η Royal & Sun Alliance Insurance να καταγράφουν κέρδη.

Με κέρδη της τάξεως του 0,49% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, διαμορφούμενος στις 3.452,70 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,80% έκλεισε το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να διαμορφώνεται στις 2.493,42 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 1,44%, στις 2.295,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v