Βαθιά στο κόκκινο η Ευρώπη

Νέες, σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των αρνητικών futures στη Wall, ιδιαίτερα για το Dow, αλλά και της υποβάθμισης του πετρελαικού κλάδου από την JP Morgan, ενώ δεν λείπουν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το σύνολο των αγορών της δυτικής Ευρώπης, με το βρετανικό δείκτη να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν τις πιέσεις σε μια σειρά λόγων στις οποίες περιλαμβάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και τα futures στη Wall, τα οποία ιδιαίτερα για το δείκτη Dow, προδιαγράφουν ιδιαιτέρως αρνητικό ξεκίνημα.

Παράλληλα αρνητικά στο κλίμα επιδρά η υποβάθμιση του πετρελαϊκού κλάδου από την JP Morgan, ενώ νέα από διάφορες εταιρίες επιτείνουν την αρνητική ψυχολογία.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της BP, της Total Fina Elf, αλλά και της Ιταλικής Eni, αφού η υποβάθμιση σε neutral από outperform του κλάδου, συνοδευόμενη από το σχόλιο ότι ”οι πετρελαικές εταιρίες θα δυσκολευτούν πολύ να κινηθούν ανοδικά από εδώ και πέρα” δημιούργησε πιέσεις στις μετοχές.

Απώλειες ύψους 51% σημειώνει η μετοχή της Alstorm, ύστερα από την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε και την ταυτόχρονη πώληση της πιο προσοδοφόρας μονάδας της.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η μετοχή της Julius Baer, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε περικοπές προσωπικού και μείωση μερίσματος, ενώ πτώση σημειώνει και η μετοχή της Axa, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα περικόψει το μέρισμά της.

Στις 3.325 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (3,61%), ενώ απώλειες ύψους 2,51% σημειώνει ο DAX, στις 2.244.

Εξάλλου, απώλειες ύψους 2,32% καταγράφει ο CAC 40, στις 2.435 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v