Συγχωνεύονται η Olivetti με την Telecom Italia

Σε συγχώνευση προχωρούν η Olivetti με την θυγατρική της Telecom Italia, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, με την σχέση ανταλλαγης των μετοχών να αντιστοιχεί σε 7 μετοχές της μητρικής έναντι 1 της Telecom Italia.

Συγχωνεύονται η Olivetti  με την Telecom Italia
Σε συγχώνευση προχωρούν η Olivetti με την θυγατρική της Telecom Italia, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

H παραπάνω κίνηση, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, ώστε να απλοποιηθεί το περίπλοκο σύστημα διοίκησης και αποτελούσε ένα από τους πρώτους στόχους του προέδρου του ομίλου, M. Provera.

H σχέση ανταλλαγής αντιστοιχεί περίπου στην τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των δύο εταιριών και διαμορφώνεται σε 7 μετοχές της μητρικής (Olivetti) για κάθε μια της Telecom Italia.

Σημειώνεται ότι η Olivetti κατέχει το 55% της Telecom Italia.

Εξάλλου, ζημίες ύψους 322 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το 2002 η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ιταλίας, περιορίζοντας τις ζημίες των 2,01 δισ. ευρώ, που είχε εμφανίσει το 2001. Η εταιρία πρότεινε τη διανομή μερίσματος, αντίστοιχου αυτού του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v