Alstom: Απώλειες 50% για τη μετοχή σήμερα

Η Alstom προχωράει σε πώληση της γαλλικής μονάδας παραγωγής εξοπλισμού για τη διανομή ενέργειας και στην αύξηση κεφαλαίου κατά 600 εκ. ευρώ, σε μια προσπάθεια εύρεσης πόρων για τη μείωση του χρέους της, μετά και τη μεγάλη ζημιά που προβλέπει για το τρέχον οικονομικό έτος. Η μετοχή σημείωσε σήμερα απώλειες 50%.

Alstom: Απώλειες 50% για τη μετοχή σήμερα
H Alstom SA προχωράει σε πώληση της γαλλικής μονάδας παραγωγής εξοπλισμού για τη διανομή ενέργειας και στην αύξηση κεφαλαίου κατά 600 εκ. ευρώ με έκδοση νέων μετοχών, σε μια προσπάθεια εύρεσης πόρων για τη μείωση του χρέους της που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου η εταιρία εκτιμά ότι οι ζημίες της για το τρέχον οικονομικό έτος, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες που έχει καταγράψει από την ημέρα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο του Παρισιού, θα φτάσουν τα 1,4 δισ. ευρώ μέχρι τις 31 Μαρτίου, ανεβάζοντας το συνολικό της χρέος στα 6,4 δισ. ευρώ.

Η Alstom θα επικεντρωθεί πλέον στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στην κατασκευή τρένων και πλοίων αν και ο τομέας παραγωγής εξοπλισμού για τη διανομή ενέργειας, τον οποίο εγκαταλείπει, είναι ο πιο προσοδοφόρος για την εταιρία. Αναλυτές της αγοράς εκφράζουν τους φόβους τους ότι η Alstom θα βασίζεται, πλέον, σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό στην κατασκευαστική της δραστηριότητα στον τομέα των μεταφορών.

Επιπροσθέτως, η Alstom σχεδιάζει τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της κατά 500 εκ. ευρώ το χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ θα σταματήσει και την παραγωγή τουρμπίνων, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Οι φόβοι για την περαιτέρω αύξηση του χρέους οδήγησαν τη μετοχή της Alstom σε απώλεια του 50% της αξίας της στο χρηματιστήριο του Παρισιού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (-1,38 ευρώ).

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Alstom έχει απωλέσει το 60% της αξίας της τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v