Το σχέδιο Σρέντερ για την τόνωση της οικονομίας

Σκλήρυνση των κανόνων για την αγορά εργασίας και περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα προανήγγειλε ο Γκ. Σρέντερ, στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας, ενώ ζήτησε ”θυσίες από όλους”.

Το σχέδιο Σρέντερ για την τόνωση της οικονομίας
Σε μαζική, κοινή προσπάθεια κάλεσε τους πολίτες της χώρας του ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, προκειμένου να αναζωογονηθεί η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, που επιδεικνύει εμφανή σημάδια στασιμότητας.

Σε σημερινή ομιλία του ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο ηγέτης της Γερμανίας προανήγγειλε περικοπές στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και αναβίωση των σφιχτών κανόνων στην αγορά εργασίας.

Στην ίδια ομιλία ο Γκ. Σρέντερ επιβεβαίωσε τα σχέδια για χρηματοδότηση ύψους 15 δισ. ευρώ, κυρίως προς τον κατασκευαστικό τομέα, με χαμηλό επιτόκιο.

”Ολες οι κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουν”, είπε. ”Εταιρίες και εργάτες, ανεξάρτητοι επαγγελματίες και συνταξιούχοι. Κανείς δεν θα επιτραπεί να το αποφύγει”, προσέθεσε εν μέσω συνεχών διακοπών από στελέχη της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικότερα, τα σχέδια Σρέντερ προβλέπουν τη διευκόλυνση προς μικρότερες εταιρίες να προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, ταυτόχρονα με τη συρρίκνωση του χρονικού διαστήματος που ο κάθε απολυμένος θα δικαιούται των απολαυών της πρόνοιας.

Παρά τη στήριξη που οι ανακοινώσεις του καγκελάριου αναμένεται να λάβουν από τη συντηρητική αντιπολίτευση, το πρόβλημα του Γερμανού πολιτικού ακούει στο όνομα SPD, του σοσιαλδημοκράτη εταίρου του δηλαδή στην κυβέρνηση συνεργασίας.

”Η Γερμανία φαίνεται ότι ξεμένει από χρόνο για τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται”, είπε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες η ”δική μας” επίτροπος, αρμόδια για θέματα απασχόλησης, Αννα Διαμαντοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v