Ράλι ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανέκαμψαν (με το παραπάνω) οι ευρωπαϊκές αγορές από την χθεσινή δραματική υποχώρηση, αν και αβεβαιότητα λόγω του Ιράκ παραμένει στην ημερήσια διάταξη. Ράλι σε Λονδίνο και Παρίσι.

Ανέκαμψαν (με το παραπάνω) οι ευρωπαϊκές αγορές από την χθεσινή δραματική υποχώρηση, αν και αβεβαιότητα λόγω του Ιράκ παραμένει στην ημερήσια διάταξη.

Υψηλότερα κατά 5,36% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στις 2.321,07 μονάδες. Τα κέρδη στη γερμανική αγορά είναι σε όλους τους τομείς, με τα σημαντικότερα να καταγράφονται από την τεχνολογική Infineon Technologies, την ασφαλιστική Allianz και τις αυτοκινητοβιομηχανίες DaimlerChrysler και BMW, ενώ ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και η μετοχή της Bayer.

Το ίδιο συνέβη και στην Γαλλία, με τα υψηλότερα κέρδη να καταγράφονται από την ασφαλιστική εταιρία Fortis, που έφτασαν σε ποσοστό το 18,3% μετά την ανακοίνωση ότι θα διατηρήσει σταθερό το μέρισμά της και θα το διανείμει σε μετρητά, ενώ ακολούθησαν η εταιρία κοινής ωφελείας Suez και η AXA.

Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε ενισχυμένος κατά 6,31%, στις 2.554,71 μονάδες.

Στο Λονδίνο, με άνοδο της τάξεως του 6,08% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 διαμορφούμενος στις 3.486,90 μονάδες. Οι πετρελαϊκές εταιρίες BP και Shell έκλεισαν με κέρδη, όπως και οι ασφαλιστικές Prudential και Royal and Sun Alliance, που χθες δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις.

Μεγάλη χαμένη, η Corus, που υποχώρησε κατά 34,3%, μετά την ανακοίνωση της αρνητικής για την αγγλο-ολλανδική χαλυβουργική εταιρία απόφασης δικαστηρίου.

Θετικά αντέδρασαν οι επενδυτές και στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ολλανδικής εταιρίας ηλεκτρονικών Philips, δίνοντας ώθηση στη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v