Και νέο πλήγμα για την Corus

Σε έτι δυσχερέστερη θέση είναι πλέον η Corus, μετά την απόρριψη ένστασης που υπέβαλε κατά της απόφασης του εποπτικού συμβουλίου μονάδας της, με την οποία είχε ”μπλοκαριστεί” η πώλησή της στην Pechiney.

Και νέο πλήγμα για την Corus
Δεν θα μπορέσει εν τέλει η Corus να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση μονάδας αλουμινίου της στην Pechiney, για την μερική αποπληρωμή χρεών της και για την χρηματοδότηση περικοπών θέσεων εργασίας.

Η εταιρία είχε πρόσφατα υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης του εποπτικού συμβουλίου της ίδιας της μονάδας της, η οποία είχε ταχθεί κατά της πώλησης. Η συγκεκριμένη ένσταση απορρίφθηκε, βάζοντας σε νέα περιπέτεια αναζήτησης ρευστού την Corus.

Η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης, που αποδέχθηκε την απόφαση ως οριστική, θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων, μετοχών και ομολόγων.

Ωστόσο, η κατά 34% σημερινή υποχώρηση των μετοχών της Corus στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 4 πένες, έδειξε ότι οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν την εταιρία, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Επιπλέον, η Pechiney μπορεί τώρα να διεκδικήσει αποζημίωση 20 εκατ. ευρώ για την αθέτηση της συμφωνίας από την Corus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v