Alstom: Συνεχίζεται η ”βύθιση” της μετοχής

Παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του σχεδίου της για μείωση του χρέους, συνεχίζεται η πτώση για τη μετοχή της Alstom στο χρηματιστήριο του Παρισιού, εν μέσω φόβων για κρίση ρευστότητας. Ανησυχεί και η γαλλική κυβέρνηση για πιθανή περικοπή θέσεων εργασίας.

Alstom: Συνεχίζεται η ”βύθιση” της μετοχής
Σοβαρή υποχώρηση, για δεύτερη συνεχή μέρα, σημείωσε η μετοχή της Alstom SA, στο χρηματιστήριο του Παρισιού, εν μέσω φόβων για κρίση ρευστότητας λόγω των αντιδράσεων που συναντά η εξαγγελθείσα αύξηση κεφαλαίου.

Ειδικότερα, η μετοχή της εταιρίας απώλεσε το 20% της αξίας της, υποχωρώντας στα 1,10 ευρώ (-0,25 ευρώ) νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η μετοχή σημείωσε απώλειες 50% υποχωρώντας στα 1,35 ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες η εταιρία για μείωση του χρέους της (5 δισ. ευρώ) δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την οικονομική της θέση.

Το σχέδιο συνίσταται στην πώληση της γαλλικής μονάδας παραγωγής εξοπλισμού για τη διανομή ενέργειας και στην αύξηση κεφαλαίου κατά 600 εκ. ευρώ με έκδοση νέων μετοχών, αύξηση η οποία, όπως φαίνεται, προσκρούει στην αδυναμία της Alstom να πείσει τους μετόχους για την αναγκαιότητά της.

Εξάλλου, η κρίση στον γαλλικό βιομηχανικό κολοσσό προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στην κεντροδεξιά κυβέρνηση του Jean-Pierre Raffarin, καθώς βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη τόσο με την περικοπή θέσεων εργασίας σε άλλους βιομηχανικούς ομίλους όσο και με το δικό της έλλειμμα του προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v