Τεχνική αντίδραση για τις ευρωαγορές (update)

Σε τεχνική αντίδραση από τα χαμηλά περίπου έξι ετών όπου βρέθηκαν, επιδίδονται οι ευρωαγορές, με αφορμή τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, αλλά και εταιρικά νέα, όπως αυτά από τη Fortis και τη Philips.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωαγορές, ύστερα από την χθεσινή πορεία της Wall Street, την έντονη φημολογία ότι ένας πιθανός πόλεμος στο Ιράκ θα είναι βραχύβιος, αλλά ακια εταιρικά νέα, όπως αυτά από την Philips και την Fortis.

Αναλυτικότερα, η πληροφορία ότι πράκτορες της CIA βρίσκονται σε επαφή με Ιρακινούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς για να τους πείσουν να παραδοθούν, φαίνεται να ικανοποίησε τους επενδυτές, αφού θεωρούν ότι ο πόλεμος ίσως να είναι βραχύβιος, τονίζουν σχετικώς αναλυτές της αγοράς.

Ευρωπαίοι χρηματιστές τονίζουν πάντως ότι η παραπάνω θέση των επενδυτών είναι ιδιαιτέρως ευμετάβλητη και οι γεωπολιτικές ανησυχίες για τον πόλεμο θα συνεχίσουν να πιέζουν τις αγορές.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Royal Philips, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας, ώστε να μειώσει τα κόστη της.

Σε ανάλογο έδαφος κινείται η μετοχή της BMW, με την εταιρία να σημειώνει αύξηση στην κερδοφορία της, για το σύνολο του έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος κινούνται επίσης οι τίτλοι της Nokia και της Deutsche Telekom.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Fortis, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το μέρισμά της σε ρευστό.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται εξάλλου η μετοχή της Bayer, καθώς η επιχείρηση ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 1,31 δισ. ευρώ.

Στις 3.372 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 2,59% %, ενώ στις 2.261 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX (2,67%).

Εξάλλου, κέρδη 2,77% καταγράφει στο Παρίσι ο CAC 40, στις 2.469 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v