Αντλεί (νέα) δύναμη από τα futures η Ευρώπη

Εταιρικά νέα και το ανοδικό ξεκίνημα που προδιαγράφουν τα Futures στη Wall ωθούν ακόμη υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι ”τρομοφόβοι” μπορούν να αναστρέψουν το θετικό κλίμα.

Εταιρικά νέα και το ανοδικό ξεκίνημα που προδιαγράφουν τα Futures στη Wall ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι τρομοφόβοι μπορούν να αναστρέψουν το θετικό κλίμα.

Το κλίμα είναι ευχάριστο σήμερα σχολιάζουν Ευρωπαίοι διαχειριστές, τονίζοντας ότι η πορεία της Wall, θα καθορίσει τις τελικές φάσεις.

Στα εταιρικά νέα, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Philips, ύστερα από την απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού, κίνηση που θα εξυγιάνει τα οικονομικά της εταιρίας, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η Aegon, αφού οι μετοχές της εταιρίας είχαν καταγράψει σημαντική πτώση τις τελευταίες συνεδρίασεις.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Daimler, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της στη δυτική Ευρώπη.

Αντίθετα, περιορισμένες απώλειες καταγράφει η φαρμακευτική Bayer, με την εταιρία να αντιμετωπίζει προβλήματα μηνύσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μειωμένες κατά 0,5% αναμένονται οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ στα 417.000 εκτιμάται ότι θα ανέλθει ο αριθμός των ατόμων που θα επικαλεστούν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα μέχρι την 09/03, έναντι 430.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 3.410 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (3,75%), ενώ στις 2.272 μονάδες βρίσκεται ο DAX (3,17%).

Eξάλλου, κέρδη 3,64% καταγράφει ο CAC 40, στις 2490 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v