Τα futures ενισχύουν το ράλι στις ευρωαγορές

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές, με τα futures στη Wall Street να προδιαγράφουν ανοδική πορεία, ενώ θετικά λειτουργεί για τις αγορές η πιθανή παράταση των συζητήσεων αναφορικά με το Ιράκ. Ωστόσο, τα αναμενόμενα macro στοιχεία από τις ΗΠΑ θα καθορίσουν την περαιτέρω τάση, τονίζουν οι αναλυτές.

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές, με τα futures στη Wall Street να προδιαγράφουν ανοδική πορεία, ενώ θετικά λειτουργεί για τις αγορές η πιθανή παράταση των συζητήσεων αναφορικά με το Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να επιδιώξουν μια παράταση της συζητήσεως στον ΟΗΕ αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ, φαίνεται να ικανοποίησε τους επενδυτές, αν και οι αναλυτές της αγοράς εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Εξάλλου, τις τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street και στις ευρωαγορές θα καθορίσουν μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, αυξημένος κατά 0,6% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Φεβρουάριο, ενώ αυξημένο στα 136,5 δισ. δολ. εκτιμάται ότι θα ανέλθει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του δ΄ τριμήνου.

Παράλληλα, ενισχυμένα κατά 0,2% προβλέπεται να διαμορφωθούν τα αποθέματα των επιχειρήσεων Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ καθοδικά προβλέπεται να κινηθεί ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ανακοίνωση του δείκτη Mίτσιγκαν Μαρτίου, στις 16.50 ώρα Ελλάδος, ο οποίος προβλέπεται να μειωθεί στο 78, έναντι 79,9 το Φεβρουάριο.

Τέλος οριακά χαμηλότερα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας Φεβρουαρίου, στο 75,6.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Credit Agricole ύστερα από την ανακοίνωση της έγκρισης που έλαβε από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές για το ζήτημα της Credit Lyonnais.

Σε ανάλογο έδαφος κινείται και η μετοχή της UniCredito, καθώς η εταιρία κατέγραψε αύξηση 3,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Αντίθετα πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Bayer, αφού η εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα με μηνύσεις.

Στις 3.588 μονάδες κινείται ο FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη 2,93%, ενώ στις 2.435 μονάδες βρίσκεται ο DAX (3,45%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v