Με σημαντικά κέρδη οι ευρωαγορές

Συνέχεια του χθεσινού ανοδικού ράλι παρατηρείται στις ευρωαγορές, ως αποτέλεσμα του ξέφρενου χθεσινού ξεσπάσματος της Wall Street, αλλά και λόγω των εξελίξεων στο διεθνές διπλωματικό πεδίο. Επικεφαλής της ανόδου τίθενται οι μετοχές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως η Fortis, η ING, η Swiss Re και η Aegon.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι βασικές ευρωαγορές, ως συνέχεια του χτεσινού ”πάρτι” στη Wall Street, αλλά και λόγω των εξελίξεων στο διεθνές διπλωματικό πεδίο αναφορικά με το Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα, δηλώσεις Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι υποστήριξαν, ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παρατείνουν και την προσεχή εβδομάδα τις συζητήσεις στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ, φαίνεται να χαροποίησαν τους επενδυτές.

Εν τούτοις, αναλυτές της αγοράς εμφανίζονται επιφυλακτικοί τονίζοντας ότι η επίθεση είναι περίπου προαποφασισμένη και απλώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προσελκύσουν συμμάχους.

Εξάλλου, θετικά λειτουργούν στην ψυχολογία της αγοράς, όπως τονίζουν οι αναλυτές, τα σημαντικά κέρδη που σημείωσε η Wall Street, με τους Dow, Nasdaq και S&P να σημειώνουν κέρδη ύψους 3,5%, 4,8% και 3,4% αντίστοιχα.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Daimler, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι εξαγόρασε το 43% της Mitsubishi Truck, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Dexia, αφού η εταιρία κατέγραψε κέρδη ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της UniCredito, καθώς η τράπεζα κατέγραψε κέρδη ύψους 352 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2002, υψηλότερα κατά 3% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Credit Agricole, ύστερα από την έγκριση που έλαβε χθες από τις αρμόδιες αρχές για το ζήτημα της Credit Lyonnais.

Στις 3.551 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,88%%, ενώ στις 2.389 μονάδες βρίσκεται ο DAX (1,51%).

Εξάλλου, κέρδη 3,24% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.637 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v