Παραίτηση του CEO της Corus

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλο-ολλανδικής χαλυβουργικής εταιρίας, Corus, Τ. Πέντερ, λόγω κυρίως των ζημιών που για τέταρτο συνεχόμενο έτος εμφάνισε η εταιρία, αλλά και της υποχώρησης του μετοχικού τίτλου κατά 50% εντός τεσσάρων μηνών.

Παραίτηση του CEO της Corus
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της χαλυβουργικής Corus, καθώς η εταιρία πραγματοποίησε σημαντικές ζημιές για το 2002, ενώ δεν προχώρησε η πώληση μονάδας της που θα την βοηθούσε να ανακάμψει από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρία κατέγραψε για τέταρτο συνεχόμενο έτος ζημιές, που έφτασαν τα 458 εκατ. στερλίνες (729 εκατ. δολ.), από ζημιές ύψους 419 εκατ. στερλινών το 2001.

Τη θέση του Τόνι Πέντερ ανέλαβε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Στούαρτ Πέτιφορ, που θα επωμιστεί και το δύσκολο έργο εύρεσης μετρητών, της περικοπής των θέσεων εργασίας και του κλεισίματος εργοστασίων.

Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές της εταιρίας σημείωσαν άνοδο της τάξης του 11%, στις 4,45 πένες. Να σημειωθεί, ότι οι τίτλοι της εταιράις, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχουν χάσει περίπου το 50% της αξίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v