”Πολεμικές” ανησυχίες ”βυθίζουν” τις ευρωαγορές

Οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος είναι πλέον ζήτημα χρόνου, οδηγούν σε υψηλές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα και από τα ενυπωσιακά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι οποιαδήποτε πολεμική δράση θα περιορίσει τις δαπάνες και θα δυσχεράνει τις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη.

Με υψηλές απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση και την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι ο πόλεμος πλέον είναι θέμα χρόνου.

Εκτός των διπλωματικών ανησυχιών υπάρχουν και τα εταιρικά νέα, με τη μετοχή της Allianz να υποχωρεί ύστερα από την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley.

Εξάλλου, Fortis και Nokia σημειώνουν διορθωτικές απώλειες, ύστερα από τα υψηλά κέρδη που κατέγραφαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Αρνητικά κινείται και η αμερικανική ενεργειακή RWE, καθώς προειδοποίησε ότι τα κέρδη της θα υποχωρήσουν περί το 25-30% στη διάρκεια του 2003.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3541,2 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,71% ενώ και ο Dax υποχωρεί 2,58% στις 2341,29 μονάδες.

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 4,02% στις 2629,78 μονάδες, ”διορθώνοντας” ελαφρώς ύστερα από τα υψηλά κέρδη της τάξης του 7% στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v