Θετικά τα futures, μαζεύεται η Ευρώπη (update)

Τα futures δείχνουν συνέχιση της ανόδου στη Wall, ενώ στην Ευρώπη, και με την αφορμή της μεγαλύτερης πτώσης των πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τα τελευταία εννέα χρόνια, Λονδίνο και Φρανκφούρτη ”μαζεύουν” τα κέρδη τους. Σε αρνητικό έδαφος το Παρίσι.

Η πτώση των πωλήσεων νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελεί την υψηλότερη των τελευταίων εννέα ετών, ”πιέζει” τις αγορές του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης που περιορίζουν σημαντικά τα κέρδη τους, ενώ το Παρίσι κινείται σε αρνητικό έδαφος.

Η μετοχή της BASF σημειώνει κέρδη της τάξης του 8,9%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία χημικών της Ευρώπης επέστρεψε στην κερδοφορία για το τέταρτο τρίμηνο του 2002, ύστερα από τις ζημίες του προηγουμένου έτους.

Κέρδη της τάξης του 4,5% καταγράφει και ο τίτλος της Rhodia, της μεγαλύτερης γαλλικής του κλάδου, ενώ και η βελγική Solvay αυξάνεται κατά 3,3% και η Bayer σημειώνει άνοδο 3,8%.

Τα κέρδη της Wella ανέρχονται πλέον στο 21%, καθώς η Procter & Gamble συμφώνησε να εξαγοράσει τη γερμανική εταιρία έναντι του ποσού των 6,5%.

Αντίθετα, η μετοχή της Swiss Re σημειώνει απώλειες κοντά στο 5% καθώς η αντασφαλιστική εταιρία στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις κέρδισε περί το 40%.

Πτώση κατά 3,8% καταγράφει και η British Sky Broadcasting Group, καθώς η News Corp σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μετατρέψιμα σε μετοχές της βρετανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στο 17,7 από το 15 του Φεβρουαρίου, ενώ μάλιστα οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 12.

Αντίθετα, ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των 5 τελευταίων ετών (3%) από το 2,7% του Ιανουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στο 2,9%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3745,1 μονάδες με άνοδο 0,61% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,52% στις 2817,91 μονάδες. Ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 2,76% στις 2555,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v