Ράλι ανόδου στην Ευρώπη (update)

Νέα εκτίναξη καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, ωθούμενα κυρίως από την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τις τελευταίες ενδείξεις για το Ιράκ. Θετική η επίδραση και μεμωνομένων εταιρικών ειδήσεων.

Σε ανοδικό ράλι επιδίδονται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως εξαιτίας της ανάκαμψης των πετρελαϊκών τιμών, ύστερα και από τις τελευταίες ενδείξεις για την έναρξη της επέμβασης στο Ιράκ.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των εταιριών πληροφορικής, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Oracle.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το Ιράκ αποτελεί μέρος μόνο του προβλήματος των αγορών, καθώς θεωρείται ότι όταν τελειώσει το ότο ζήτημα, το ενδιαφέρον θα στραφεί στην παγκόσμια οικονομία, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ανάκαμψη.

Η αμερικανική εταιρία πληροφορικής Oracle, στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε τη μείωση των πωλήσεων το Φεβρουάριο, εξαιτίας των ανησυχιών για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Υψηλά κέρδη καταγράφει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Bayer, καθώς η εταιρία κέρδισε την πρώτη δίκη σχετικά με το φάρμακο Baycol κατά της χοληστερίνης. Ανοδική πορεία ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της ζυθοποιίας Interbrew, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2002 υποχώρησαν κατά 32% στα 467 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 474 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 3780,9 μονάδες με κέρδη 0,90% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 2841,56 μονάδες, με άνοδο 1,67%. Υψηλότερα είναι τα κέρδη στη Φρανκφούρτη, περί το 1,94%, με τον DAX να κινείται στις 2634,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v